Miód a cukrzyca [Porada eksperta]

2013-04-08 12:13 Jolanta Mętrak

Czy można jeść miód jeśli choruje się na cukrzycę?

Można, ale w bardzo niewielkich ilościach, ponieważ miód składa się z łatwo przyswajalnych cukrów i powoduje wysoki poziom cukru we krwi.

Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.

Jolanta Mętrak

Prócz specjalizacji chorób wewnętrznych zajmuje się także fachowym odchudzaniem, przyjmuje w Centrum Medycznym DAMIANA i Poliklinice „Czajkowscy” w Piasecznie (ul. Kilińskiego 14).

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.

NOWY NUMER

Czytaj e-wydanie cenie 1,00 zł i zyskaj dostęp do numerów archiwalnych! W nr 6/2020 "Zdrowia" m.in.: jak działają jelita, 10 pytań o wazektomię, uzależnienia a płeć, dłonie pod ochroną, ćwiczenia na smukłe nogi. "Zdrowie" to 76 stron rzetelnej wiedzy!

Dowiedz się więcej
Miesięcznik Zdrowie  6/2020
KOMENTARZE