Co robić, by uniknąć zatrucia BAKTERIĄ E.COLI

2011-06-03 13:06 Anna Zaborska

Wobec realnej groźby zatrucia śmiercionośną bakterią E.coli warto na co dzień wprowadzić w życie zasady, jakie obowiązują turystów wyjeżdżających w tropiki. Wtedy będziemy bezpieczni.

Dla własnego bezpieczeństwa warto dmuchać na zimne, aby nie dopuścić do zatrucia bakterią E.coli. A to oznacza przestrzeganie kilku podstawowych zasad dotyczących higieny osobistej i związanych z jedzeniem.

Zasady te znane są doskonale turystom wyjeżdżającym do ciepłych krajów – ich przestrzeganie chroni nie tylko przed drobnymi niedyspozycjami gastrycznymi, zatruciami pokarmowymi, ale także przed niebezpiecznymi chorobami tropikalnymi.

Pamiętaj, że podstawowym źródłem bakterii i wirusów jest woda, a także surowe mięso, warzywa i owoce.

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.
KOMENTARZE