Wege Festiwal 8 marca w Warszawie!
Wege Festiwal to największe w Polsce targi kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, które odbywają się w różnych miastach Polski. Jest to jedyne miejsce, w którym zestawionych zostaje tak wiele rozmaitych dań i produktów. To dobra okazja do spotkania ze znajomymi, ale także do spróbowania zróżnicowanej kuchni bezmięsnej z całego świata.
8 marca w Warszawie odbędzie się święto wszystkich wegan
Wege Festiwal, tym razem w wersji 100% wegańskiej, zawita do Pałacu Kultury i Nauki zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski. Zero mięsa i produktów odzwierzęcych, wyłącznie roślinne produkty i potrawy.
Co więcej - na uczestników czekać będzie potężna dawka wiedzy na temat diety wegańskiej, a także inne atrakcje. To najlepsza sposobność, żeby poznać nowe potrawy i zainspirować się barwną i zdrową kuchnią roślinną.
Ciekawostką podczas tego wydarzenia będzie Warszawskie Życie, czyli nowa strefa Wege Festiwalu! Łącząca w sobie wszystko co związane z Warszawą i odpowiedzialnym stylem życia - produkty małych producentów - od mody przez biżuterię po domowy design, produkty Zero Waste i inne fajne gadżety pomagające przetrwać Nam w miejskiej dżungli zgodnie z sobą i światem.
- Gdzie? Warszawa, Pałac Kultury i Nauki
- Kiedy? Niedziela 8.03.2020 r.
- O której? 12:00 - 19:00
- Bilety dostępne tutaj
Program Wege Festiwalu
Ponadto oferujemy możliwość uczestnictwa w licznych pokazach i wykładach związanych z roślinną dietą i stylem życia. W programie:
- 12:30 – 13:30 - Fundacja Wspierania Fair Trade Pangea, która zaprasza do wzięcia udziału w projekcie teatralno- interaktywnym o charakterze proekologicznym i etycznym ,,Pokoloruj świat-Gdzie rośnie czekolada”. Podczas spotkania zabiorą dzieci i ich opiekunów w teatralną podróż do czterech krajów, gdzie żyją ich rówieśnicy : Koffi, Zuri, Simba i Jou. Chłopcy pochodzą z Etiopii, Dominikany, Peru i Kolumbii.
- 13:45 – 14:45 - warsztaty kulinarne, podczas których Bakra - Zdrowie płynące z natury rozsmakuje Was w zdrowych przekąskach i deserach karobowych;
- 15:00 – 16:00 – „Słodkie życie bez cukru” wykład i warsztaty prowadzone przez Fundację Szczęśliwi Bez Cukru;
- 17:15 – 18:00 – Warsztaty kawowe przygotowane przez baristów z Serio.coffee spot;
- 18:05 – 18:50 – „Zjedz Snickersa” by UpieczOna. Ada podzieli się z Wami przepisem na prawdziwe snickersy wegańskie opowie o wegańskich tajnikach cukiernictwa i przygotuje słodki poczęstunek.
Porady eksperta