"Jadłospis na diecie" - poznaj 100 przepisów na lekkie i niskokaloryczne dania
Odchudzanie to nadal temat numer jeden wśród zagadnień dotyczących zdrowego stylu życia. Szczupła sylwetka jest gwarancją sukcesu, dobrego samopoczucia, a nawet zdrowia. Promowana jest aktywność fizyczna, wybieranie zdrowych produktów i szykowanie lekkich, niskokalorycznych dań. W naszym poradniku podpowiadamy, jak z głową tracić kilogramy.
Piszemy o najważniejszych zasadach, które pomogą najpierw zmienić sposób odżywiania (przejść na dietę), utrwalić nowo nabyte, zdrowe nawyki, a następnie przestrzegać diety. Przyjrzymy się też produktom, które sprzyjają zdrowemu odchudzaniu.
Podamy 2 zbilansowane jadłospisy tygodniowe (na 5 posiłków dziennie) o wartości ok. 1800 kcal z przepisami z jadłospisu (w sumie 70). Proponowane dania są sycące, lekkie i przygotowane z dobrej jakości produktów.
Proponujemy również bezpieczne kalorycznie zamienniki drugiego śniadania i podwieczorku - dla tych, co nie mają czasu na ich przygotowywanie.
Obok jadłospisów i przepisów zamieścimy praktyczne wskazówki dotyczące przygotowywania posiłków, czyli gotowania, pieczenia, smażenia, zastosowania przypraw, kolorów zastawy stołowej itp.
Program żywieniowy przeznaczony będzie dla osób zdrowych, otwartych na nowe smaki, a jednocześnie oparty na produktach dobrej jakości, sezonowych, najlepiej pozyskiwanych od lokalnych dostawców.
Porady eksperta