pieczenie

Dane nie kłamią. W ubiegłym, pandemicznym roku 2020 Polacy wydali na trunki niemal 40 mld zł. Znacznie wzrosły wydatki na żywność, zwłaszcza na środki do domowych wypieków i przekąski – informuje „Rz…

dodano 4-2-2021

Refluks to słowo, którym potocznie określamy cofanie się treści z żołądka do przełyku. Lekarze, by odróżnić taki refluks od innych, nazywają go refluksem żołądkowo-przełykowym. Jakie są przyczyny i o…

dodano 11-3-2013

Jeżeli od czasu do czasu dokucza ci zgaga  - nie musisz od razu sięgać po leki, na pozbycie się zgagi jest wiele innych, prostych sposobów.

dodano 13-3-2012

Brzydka wydzielina z pochwy, swędzenie, pieczenie w intymnym miejscu to objawy stanu zapalnego. Jego przyczyną mogą być bakterie, grzyby, wirusy ale także... skłonność do alergii. Dlatego jeśli jeste…

dodano 4-2-2011

W kuchence mikrofalowej można w mgnieniu oka ugotować wytworny obiad, a nawet upiec ciasto. Przygotowane w ten sposób potrawy są smaczne i zdrowe. Dowiedz się, jak wybrać mikrofalówkę i do czego jej …

dodano 20-4-2010

Zachęcamy do pieczenia w folii. Potrawy przyrządzone w ten sposób są smaczne, aromatyczne, soczyste i zdrowe. Pieczenie w folii przypomina duszenie we własnym sosie, bo produkty owinięte folią pieką …

dodano 29-4-2008

Grzybica międzypalcowa nazywana jest "stopą atlety", bo dotyka najczęściej sportowców. Inne postacie grzybicy stóp to potnicowa i złuszczająca. Wszystkie zaczynają się od pieczenia i świądu skóry. Do…

dodano 11-4-2008

Naczynia z wysokogatunkowej stali oraz te, pokryte specjalnymi tzw. nieprzywierającymi powłokami, na przykład teflonem, umożliwiają smażenie bez tłuszczu, czyli zdrowe i bez dodatkowych kalorii.

dodano 15-5-2007