masło a zdrowie

Masło klarowane (ghee) wytwarza się poprzez podgrzanie masła, odparowanie z niego wody i oddzielenie od tłuszczu innych cząstek stałych. Dzięki temu nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach i …

dodano 9-6-2021

Główny Inspektorat Sanitarny, w ramach ostrzeżenia publicznego dotyczącego żywności, poinformował o wykryciu pałeczek salmonelli w jednej partii masła wyprodukowanego w zakładach w Łukowie w woj. lub…

dodano 30-10-2020

Epidemia koronawirusa i będący jej bezpośrednim skutkiem kryzys ekonomiczny skutecznie opróżnił nasze portfele. Sytuacja w polskiej gospodarce nie jest łatwa, część firm już zaczęła zwolnienia, inne …

dodano 21-5-2020

Masło to skondensowany tłuszcz mleczny, który otrzymuje się ze śmietany mleka krowiego. Masło sprzedawane w Polsce dzieli się na cztery grupy: ekstra, delikatesowe, wyborowe i stołowe. To produkt w p…

dodano 6-2-2020