beta hCG

Jestem w ok. 6. tygodniu ciąży. Przyrost BetaHCG jest mały: 06.03 - 407,00; 09.03 - 543,00; 11.03 - 780,20. Nie mam plamień, nic mnie nie boli. Czy mimo niewielkiego wzrostu BetaHCG jest możliwe, ż...

dodano 16-3-2015

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 22.08.2014r. Cykle mam różnie; zaczynają się najwcześniej - 25 dnia, najpóźniej - 29 dnia. Im bliżej kolejnego okresu, tym bardziej odczuwałam ciągnięcia przy pach...

dodano 6-10-2014

Ostatnią miesiączkę miałam 13.08, poziom hcg 15.09 wynosił 623,40, zaś 18.09 - 2602,00. Czy nie rośnie zbyt szybko? Czy są powody do obaw?

dodano 22-9-2014

Mam podejrzenie ciąży. W tamtym tygodniu we wtorek BHCG miałam 106 794, w czwartek 108 420. Dziś po tygodniu mam 88 693. Czy mam się czym martwić, że tracę dziecko, czy to normalne? I który to może...

dodano 20-6-2017

Czy jeżeli zażyję Pregnyl, to wynik beta HCG będzie fałszywy? Chodzi mi o to, że nawet jeśli nie jestem w ciąży, to może on pokazać wyższy poziom HCG.

dodano 29-3-2016

Proszę o informację, jakie są normy beta-hCG na różnych etapach ciąży? Kiedy zrobić badanie, jakie stężenie oznacza ciążę?

dodano 9-1-2014

Beta hCG (gonadotropina kosmówkowa) to hormon produkowany głównie w ciąży, który kontroluje jej rozwój. Zaburzenia wydzielania beta hCG prowadzą do szeregu powikłań i świadczą o nieprawidłowościach...

dodano 8-6-2018

Dlaczego moja beta wynosi 1,20 uml/ml. Hormon ten wzrasta tylko w ciąży; 1,20 uważany jest za brak ciąży, więc dlaczego nie wynosi 0,0?

dodano 9-7-2016

Robiłam sobie badanie beta hcg i mój wynik to: 2131,00 mIU/ml. Czy to oznacza ciążę?

dodano 17-9-2014

Trzy tygodnie temu robiłam betę, wyszła 113 945. Według mojego lekarza wypadał wtedy 6-7 tydzień ciąży. Po tygodniu powtórzyłam badanie, beta HCG spadło do 73 677, czyli wypadał 7-8 tydzień. Udałam...

dodano 12-5-2016

Moje beta HCG wyniosło 3142, a po 1,5 dnia 3368. Czy mam się martwić?

dodano 14-11-2017

Poronienie wywołano u mnie 27.09 tabletkami w 10 tygodniu ciąży (ciąża obumarła w 6 tyg). Na badaniu kontrolnym USG, w drugiej dobie od podania leków, stwierdzono poronienie kompletne i po trzech ...

dodano 24-10-2014