fasola
Jesz fasolę? Jeśli nie, to zacznij. To najbardziej wartościowy pokarm, jaki wydaje ziemia. Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli. Jest odporna na trudne warunki klimatyczne, można ją…
dodano 8-1-2019
Unikasz fasoli, bo powoduje kłopotliwe wzdęcia i gazy? Niepotrzebnie. Odpowiednio ugotowana i przyrządzona fasola wcale nie musi powodować sensacji żołądkowych. Jak przygotować fasolę, by nie wywoływ…
dodano 4-3-2013
Fasola stanowi podstawę codziennego menu mieszkańców Kostaryki, Salwadoru, Gwatemali, Hondurasu, Nikaragui czy Panamy. Najpopularniejsza jest oczywiście kuchnia meksykańska, w której fasola pojawia s…
dodano 4-3-2013
Przesycona intensywnymi barwami kuchnia meksykańska swój sukces zawdzięcza bogactwu smaków i aromatów oraz temu, że większość potraw można przyrządzić bez trudu z popularnych produktów. Kuchnia meksy…
dodano 4-5-2011
Fasola, ze względu na swe właściwości odżywcze, bywa nazywana "mięsem wegetarian". Możesz ją przyrządzać na kilka sposobów. Oto kilka przepisów.
dodano 15-5-2007