Powrót do artykułu
KARDAMON
Fot.: Thinkstockphotos.com
Kardamon
Fot.: Thinkstockphotos.com
Kardamon
Fot.: Thinkstockphotos.com
Kardamon
Fot.: Thinkstockphotos.com
Dziki kardamon
Fot.: Thinkstockphotos.com
Zobacz następną galerię
Zestaw ćwiczeń z krzesłem
Zestaw ćwiczeń z krzesłem

Zestaw ćwiczeń z krzesłem

KARDAMON - właściwości odchudzające i nie tylko. Zastosowanie kardamonu

KARDAMON

Kardamon pochodzi najprawdopodobniej z Indii i południowo-wschodniej Azji.

Kardamon

Przyprawą są ciemnobrązowe, niewielkie nasiona zebrane po 15–20 w owalnych owocach.

Kardamon

Świeży kardamon najlepiej przechowywać w strączkach, ponieważ po wyjęciu i zmieleniu szybko traci smak.

Kardamon

Mielony kardamon należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym, chłodnym pomieszczeniu.

Dziki kardamon

Krewnym kardamonu jest alpinia gałgant – inaczej gałgant chiński lub dziki kardamon.

email