Blizny po zmniejszeniu piersi [Porada eksperta]

2013-04-08 11:58 Andrzej Sankowski

Od operacji minął rok. Nosiłam silikonowe wkładki, aby uniknąć blizn. Mimo to powstały bliznowce - zarówno wokół brodawek, jak i pod piersiami. Korzystałam już z lasera, nie pomogły maści i kremy. Wiem, że mogę je wyciąć, ale czy po tym wycięciu nie zrobią się jeszcze większe?

Niestety, po tym typie operacji możliwe jest, iż blizny przerosną. Można spróbować kolejny raz operować i wyciąć te blizny, ale nikt nie da gwarancji jaki będzie efekt końcowy. Czy po operacji oprócz opatrunków silikonowych nosiła Pani specjalny stanik? Należy również pamiętać, że blizny przebudowują się do roku czasu - a więc Pani mogą się jeszcze zmniejszyć (ale niesty, również i zwiększyć).

Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.

Andrzej Sankowski

Chirurg plastyczny
Dr Andrzej Sankowski Klinika
ul.Zgrupowania „Żmija” 12
01-875 Warszawa

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.