Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Owoce dzikiej róży

Owoce dzikiej róży

To rekordzistka - w 100 g owoców dzikiej róży znajdziemy aż 1800 mg witaminy C.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Rokitnik

Rokitnik

W zależności od miejsca pochodzenia, jego owoce mogą zawierać od 120 mg nawet do 1100 mg w 100 g.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Czarna porzeczka

Czarna porzeczka

Czarna porzeczka zawiera przeciętnie 180 mg/100 g, czasami ta wartość dochodzi nawet do 400 mg/100 g owoców.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Dereń

Dereń

Dereń – jego owoce mają aż 200 mg w 100 g, prawie 4 razy więcej niż cytryna!
Autor: Getty Images
Rozwiń
natka pietruszki

natka pietruszki

Natka pietruszki zawiera 178 mg witaminy C w 100 g listków.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
papryka

papryka

Świeże strąki czerwonej papryki zawierają 144 mg witaminy C w 100 g.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Chrzan

Chrzan

100 g surowego korzenia chrzanu zawiera 114 mg kwasu askorbinowego.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Brukselka

Brukselka

W 100 g tych małych kapustek jest 94 mg witaminy C.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Brokuł

Brokuł

w 100 g ugotowanych (!) różyczek brokułu jest prawie 65 mg witaminy C (64,9 mg).
Autor: Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szpinak

Szpinak

Szpinak ma prawie tyle samo witaminy C co brokuł, ale i tak więcej niż cytryna - 64 mg w 100 g liści.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Powrót
Owoce dzikiej róży
Rokitnik
Czarna porzeczka
Dereń
natka pietruszki
papryka
Chrzan
Brukselka
Brokuł
Szpinak
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email