zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
  • Aktualności
  • Zdrowie
    • Alergie
    • Anatomia
    • Badania
    • Badania w ciąży
    • Biegunka
    • Borelioza
    • Choroby genetyczne
    • Choroby kobiece
    • Choroby męskie
    • Choroby oczu i zaburzenia wzroku
    • Choroby od A do Z
    • Choroby pasożytnicze
    • Choroby zakaźne
    • COVID-19
    • Cukrzyca
    • Dermatologia
    • Gastrologia
    • Geriatria
    • Grypa i przeziębienie
    • Hormony
    • Kardiologia
    • Kręgosłup, kości, stawy
    • Laryngologia
    • Leki
    • Neurologia
    • Medycyna alternatywna
    • Niezbędnik pacjenta
    • Objawy
    • Onkologia
    • Opryszczka
    • Ospa
    • Otyłość
    • Patologia ciąży
    • Psychiatria
    • Testy
    • Stomatologia i ortodoncja
    • Układ oddechowy
    • Układ odpornościowy
    • Urologia i Nefrologia
    • Urazy, wypadki
    • WZW
    • Inne
  • Seks
    • Sztuka kochania
    • Antykoncepcja
    • Problemy z seksem
    • Choroby intymne
  • Ciąża i dziecko
    • Leczenie niepłodności
    • Przed ciążą
    • Kalendarz ciąży
    • Poród
    • Po porodzie
    • Przebieg ciąży
    • Zdrowie dziecka
  • Psychologia
    • Zdrowie psychiczne
    • Rozwój osobisty
    • Emocje
    • Relacje
    • Historie pacjentów
  • Kalkulatory
    • Kalkulator BMI
    • Kalkulator ciąży
    • Kalkulator dni płodnych
    • Kalkulator kalorii
    • Kalkulator idealnej wagi
    • Kalkulator miesiączkowy
    • Wirtualny alkomat
  • Uroda
    • Włosy
    • Twarz
    • Ciało
    • Dłonie i paznokcie
    • Stopy
    • Makijaż
    • Kosmetyki
    • Zabiegi kosmetyczne
  • Fit
    • Ćwiczenia
    • Diety i żywienie
    • Rekreacja
    • Treningi
  • Rynek Medyczny
  • Premium
    • Debaty
    • Magazyn
    • #OnkoHero
    • Gadaj Zdrów
    • Zdrowo Odpytani
    • #PodKontrolą
    • #MEDetektyw
    • #ŻyjęZ
    • Głowa do góry
  • Newsletter
  • TV
Ogórki

Ogórki

15 kcal/100 g. Są bogate w potas, zawierają także przeciwutleniacze, które walczą z wolnymi , oraz witaminę K, która bierze udział w procesie krzepnięcia i odpowiada za wzmocnienie kości.
Źródło:
Rozwiń
Cukinia

Cukinia

17 kcal/100g. Zawiera błonnik rozpuszczalny, dużo potasu (260 mg w 100 g) oraz witaminę A.
Źródło:
Rozwiń
Seler naciowy

Seler naciowy

17 kcal/100 g. Doskonałe źródło witaminy A, K, C, kwasu foliowego, potasu i przeciwutleniaczy. Zawiera sporo błonnika.
Źródło:
Rozwiń
Pomidory

Pomidory

18 kcal/100 g. Jedno z najbogatszych źródeł potasu, zawierają także karoteny, m.in. silny antyutelniacz – likopen.
Źródło:
Rozwiń
Szparagi

Szparagi

22 kcal/100 g. Zawierają aż 756 IU witaminy A i 24 mg wapnia w 100 g.
Źródło:
Rozwiń
Szpinak

Szpinak

23 kcal/w 100 g. Obfituje w kwas foliowy, witaminę K, potas, magnez i wapń oraz żelazo.
Źródło:
Rozwiń
Kapusta biała

Kapusta biała

24 kcal/100g. Ma sporo błonnika, jest bogatym źródłem witaminy C. Podobną kaloryczność (25 kcal/100g) ma kalafior.
Źródło:
Rozwiń
Kalarepa

Kalarepa

27 kcal/100 g. Obfituje w potas, ma sporo błonnika (3,6 g w 100 produktu).
Źródło:
Rozwiń
Cebula

Cebula

39 kcal/100 g. Jak większość warzyw jest dobrym źródłem potasu, zawiera także działającą antybakteryjnie allicynę.
Źródło:
Rozwiń
Marchew

Marchew

41 kcal/100 g. Jedna duża marchew zawiera ponad 200% dziennego zapotrzebowania na witaminę A, warzywo jest też dobrym źródłem błonnika.
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Ogórki
Cukinia
Seler naciowy
Pomidory
Szparagi
Szpinak
Kapusta biała
Kalarepa
Cebula
Marchew
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email