Szpinak

Szpinak

64 mg witmainy C można znaleźć w 100 g liści szpinaku.

Autor: Getty Images
Rozwiń
Brokuły

Brokuły

Brokuły mają podobną zawartość kwasu askorbinowego do szpinaku - 65 mg na 100g.

Autor: Getty Images
Rozwiń
Brukselka

Brukselka

Brukselki zawierają średnio 90 mg witaminy C na 100 g.

Autor: Getty Images
Rozwiń
Chrzan

Chrzan

W 100 g surowego korzenia chrzanu znajduje się 114 mg witaminy C.

Autor: Getty Images
Rozwiń
Papryka

Papryka

Papryka zawiera od 125 do aż 200 mg kwasu askorbinowego na 100 g.

Autor: Getty Images
Rozwiń
Natka pietruszki

Natka pietruszki

Jednak najwięcej witaminy C ma natka pietruszki!  Zawiera 178 mg witaminy C w 100 g listków.

Autor: Getty Images
Rozwiń
Powrót
Warzywa bogate w witaminę C
Warzywa bogate w witaminę C
Warzywa bogate w witaminę C
Warzywa bogate w witaminę C
Warzywa bogate w witaminę C
Warzywa bogate w witaminę C
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email