zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
  • Aktualności
  • Zdrowie
    • Alergie
    • Anatomia
    • Badania
    • Badania w ciąży
    • Biegunka
    • Borelioza
    • Choroby genetyczne
    • Choroby kobiece
    • Choroby męskie
    • Choroby oczu i zaburzenia wzroku
    • Choroby od A do Z
    • Choroby pasożytnicze
    • Choroby zakaźne
    • COVID-19
    • Cukrzyca
    • Dermatologia
    • Gastrologia
    • Geriatria
    • Grypa i przeziębienie
    • Hormony
    • Kardiologia
    • Kręgosłup, kości, stawy
    • Laryngologia
    • Leki
    • Neurologia
    • Medycyna alternatywna
    • Niezbędnik pacjenta
    • Objawy
    • Onkologia
    • Opryszczka
    • Ospa
    • Otyłość
    • Patologia ciąży
    • Psychiatria
    • Testy
    • Stomatologia i ortodoncja
    • Układ oddechowy
    • Układ odpornościowy
    • Urologia i Nefrologia
    • Urazy, wypadki
    • WZW
    • Inne
  • Seks
    • Sztuka kochania
    • Antykoncepcja
    • Problemy z seksem
    • Choroby intymne
  • Ciąża i dziecko
    • Leczenie niepłodności
    • Przed ciążą
    • Kalendarz ciąży
    • Poród
    • Po porodzie
    • Przebieg ciąży
    • Zdrowie dziecka
  • Psychologia
    • Zdrowie psychiczne
    • Rozwój osobisty
    • Emocje
    • Relacje
    • Historie pacjentów
  • Kalkulatory
    • Kalkulator BMI
    • Kalkulator ciąży
    • Kalkulator dni płodnych
    • Kalkulator kalorii
    • Kalkulator idealnej wagi
    • Kalkulator miesiączkowy
    • Wirtualny alkomat
  • Uroda
    • Włosy
    • Twarz
    • Ciało
    • Dłonie i paznokcie
    • Stopy
    • Makijaż
    • Kosmetyki
    • Zabiegi kosmetyczne
  • Fit
    • Ćwiczenia
    • Diety i żywienie
    • Rekreacja
    • Treningi
  • Rynek Medyczny
  • Premium
    • Debaty
    • Magazyn
    • #OnkoHero
    • Gadaj Zdrów
    • Zdrowo Odpytani
    • #PodKontrolą
    • #MEDetektyw
    • #ŻyjęZ
    • Głowa do góry
  • Newsletter
  • TV
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
TOFU - właściwości odżywcze i przepisy. Jak jeść tofu?

TOFU - właściwości odżywcze i przepisy. Jak jeść tofu?

TOFU to stały element kuchni chińskiej i japońskiej.
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Tofu

Tofu

Tofu to rodzaj sprasowanego twarogu, który jest otrzymywany z mleka sojowego. Jak powstaje, wygląda i smakuje tofu? Mleko sojowe jest poddawane procesowi koagulacji przy użyciu soli, soku cytrynowego, chlorku magnezu, chlorku wapnia lub siarczku magnezu. Powstają wtedy serwatka i pływająca w niej biała masa, którą odsącza się i naciska, by powstały praktycznie bezsmakowe „bloki” tofu.
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Zupa miso z tofu

Zupa miso z tofu

Zupa miso to jedno z najbardziej popularniejszych dań z dodatkiem tofu.
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Tofu smażone

Tofu smażone

Jak jeść tofu? Tofu można jeść nie tylko surowe, lecz także smażone, a nawet wędzone.
Źródło: Thinkstockphotos.com
Rozwiń
Powrót
TOFU - właściwości odżywcze i przepisy. Jak jeść tofu?
Tofu
Zupa miso z tofu
Tofu smażone
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email