Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
TOFU - właściwości odżywcze i przepisy. Jak jeść tofu?

TOFU - właściwości odżywcze i przepisy. Jak jeść tofu?

TOFU to stały element kuchni chińskiej i japońskiej.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Tofu

Tofu

Tofu to rodzaj sprasowanego twarogu, który jest otrzymywany z mleka sojowego. Jak powstaje, wygląda i smakuje tofu? Mleko sojowe jest poddawane procesowi koagulacji przy użyciu soli, soku cytrynowego, chlorku magnezu, chlorku wapnia lub siarczku magnezu. Powstają wtedy serwatka i pływająca w niej biała masa, którą odsącza się i naciska, by powstały praktycznie bezsmakowe „bloki” tofu.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Zupa miso z tofu

Zupa miso z tofu

Zupa miso to jedno z najbardziej popularniejszych dań z dodatkiem tofu.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Tofu smażone

Tofu smażone

Jak jeść tofu? Tofu można jeść nie tylko surowe, lecz także smażone, a nawet wędzone.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
TOFU - właściwości odżywcze i przepisy. Jak jeść tofu?
Tofu
Zupa miso z tofu
Tofu smażone
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email