zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
  • Aktualności
  • Zdrowie
    • Alergie
    • Anatomia
    • Badania
    • Badania w ciąży
    • Biegunka
    • Borelioza
    • Choroby genetyczne
    • Choroby kobiece
    • Choroby męskie
    • Choroby oczu i zaburzenia wzroku
    • Choroby od A do Z
    • Choroby pasożytnicze
    • Choroby zakaźne
    • COVID-19
    • Cukrzyca
    • Dermatologia
    • Gastrologia
    • Geriatria
    • Grypa i przeziębienie
    • Hormony
    • Kardiologia
    • Kręgosłup, kości, stawy
    • Laryngologia
    • Leki
    • Neurologia
    • Medycyna alternatywna
    • Niezbędnik pacjenta
    • Objawy
    • Onkologia
    • Opryszczka
    • Ospa
    • Otyłość
    • Patologia ciąży
    • Psychiatria
    • Testy
    • Stomatologia i ortodoncja
    • Układ oddechowy
    • Układ odpornościowy
    • Urologia i Nefrologia
    • Urazy, wypadki
    • WZW
    • Inne
  • Seks
    • Sztuka kochania
    • Antykoncepcja
    • Problemy z seksem
    • Choroby intymne
  • Ciąża i dziecko
    • Leczenie niepłodności
    • Przed ciążą
    • Kalendarz ciąży
    • Poród
    • Po porodzie
    • Przebieg ciąży
    • Zdrowie dziecka
  • Psychologia
    • Zdrowie psychiczne
    • Rozwój osobisty
    • Emocje
    • Relacje
    • Historie pacjentów
  • Kalkulatory
    • Kalkulator BMI
    • Kalkulator ciąży
    • Kalkulator dni płodnych
    • Kalkulator kalorii
    • Kalkulator idealnej wagi
    • Kalkulator miesiączkowy
    • Wirtualny alkomat
  • Uroda
    • Włosy
    • Twarz
    • Ciało
    • Dłonie i paznokcie
    • Stopy
    • Makijaż
    • Kosmetyki
    • Zabiegi kosmetyczne
  • Fit
    • Ćwiczenia
    • Diety i żywienie
    • Rekreacja
    • Treningi
  • Rynek Medyczny
  • Premium
    • Debaty
    • Magazyn
    • #OnkoHero
    • Gadaj Zdrów
    • Zdrowo Odpytani
    • #PodKontrolą
    • #MEDetektyw
    • #ŻyjęZ
    • Głowa do góry
  • Newsletter
  • TV
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Watróbka

Watróbka

Smażone wątróbki wieprzowe z cebulką i jabłkiem. 100 g wątróbki pokrywa dzienne zapotrzebowanie osoby dorosłej na witaminę A, a w witaminę B12 w ponad 1000%.
Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Flaczki

Flaczki

To tradycyjna polska zupa mięsna. Przygotowuje się ją na bulionie. Jej nazwa pochodzi od jednego z głównych składników: oczyszczonych i pokrojonych w cienkie paski fragnmentów żołądków wołowych lub wieprzowych.
Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Móżdżek wieprzowy z jajkiem

Móżdżek wieprzowy z jajkiem

Móżdżek ma lekko słodkawy smak. Przed smażeniem trzeba namoczyć go w wodzie z octem, następnie zagotować i obrać z błon po ostudzeniu. Potem smażymy go z cebulką, a na koniec wbijamy jajka. Miłośnikom tego typu potraw dobrze będzie smakował na grzankach z natką pietruszki.
Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Serca drobiowe

Serca drobiowe

Gulasz z serc drobiowych z sosem śmietanowym. Dobrze smakuje z kluskami, ziemniakami czy kaszą. Apetyczna alternatywa dla zwykłego gulaszu wieprzowego.
Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Cynaderki w maderze

Cynaderki w maderze

Cynaderki, czyli nerki cielęce, najczęściej spożywane są we Francji. Duszone z szalotką i z winem maderą to typowy paryski smakołyk. Nerki dostarczają duże ilości wysokowartościowego białka. Podczas przyrządzania wymagają starannej obróbki wstępnej i dłuższego gotowania, ponieważ struktura ich tkanek jest dosyć zbita.
Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Flaki po rzymsku

Flaki po rzymsku

Nie tylko tylko w Polsce mamy zupę z podrobów. Trippa alla romana to tradycyjna zupa rzymska z jelit wołowych z pomidorami i czerwonym winem. Jest bardziej warzywna niż polskie flaki. W tradycyjnych kuchniach narodowych jest jeszcze wiele innych znanych dań z podrobów, jak np. szkockie haggis z podrobów owczych czy foie gras ze stłuszczonych gęsich wątróbek
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Watróbka
Flaczki
Móżdżek wieprzowy z jajkiem
Serca drobiowe
Cynaderki w maderze
Flaki po rzymsku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email