Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Pędy bambusa są powszechnie używane w kuchni chińskiej czy japońskiej.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Nic dziwnego - pędy bambusa rosną bardzo szybko. Ale uwaga - zanim je zjemy powinno się usunąć z nich osłonki i je ugotować. Surowe są ciężkostrawne.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni, wartości odżywcze, właściwości

Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni, wartości odżywcze, właściwości

Tak wyglądają pokrojone pędy bambusa. Są żółtawe.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Pędy bambusa w Polsce możemy kupić w puszcze lub słoiku. Są to pędy w zalewie. Niestety surowe nie dotarłyby - pędy są delikatne i uszkodziłyby się w transporcie.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni

W Polsce bardzo popularne są pędy bambusa z kurczakiem lub w sushi. Świetnie pasują do sosów i zup.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Powrót
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni, wartości odżywcze, właściwości
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni
Pędy bambusa – zastosowanie w kuchni
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email