Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
KASZTANY JADALNE - właściwości odżywcze. Przepisy na dania z kasztanów jadalnych

KASZTANY JADALNE - właściwości odżywcze. Przepisy na dania z kasztanów jadalnych

Owoce kasztanów jadalnych to  spłaszczone brązowe orzechy (po 1-3 w zielonych okrywach owocowych), gęsto pokryte ostrymi i rozgałęzionymi kolcami. W okresie  od października do listopada dojrzałe okrywy pękają  i rozpadają się na 4 części.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kasztany jadalne

Kasztany jadalne

Świeże kasztany jadane są na surowo. Wyschnięte spożywane są po upieczeniu.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kasztany jadalne

Kasztany jadalne

Mąka z kasztana jadalnego jest bogatym źródłem węglowodanów i wykorzystuje się ją jako dodatek do wyrobów cukierniczych, chleba, pudingu.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Zupa z kasztanów jadalnych

Zupa z kasztanów jadalnych

Zupa z kasztanów jadalnych
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Castagnaccio, czyli ciasto kasztanowe

Castagnaccio, czyli ciasto kasztanowe

Castagnaccio to ciasto kasztanowe przygotowane na bazie mąki kasztanowej z dodatkiem rodzynek, orzeszków pinii, orzechów włoskich i rozmarynu.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
KASZTANY JADALNE - właściwości odżywcze. Przepisy na dania z kasztanów jadalnych
Kasztany jadalne
Kasztany jadalne
Zupa z kasztanów jadalnych
Castagnaccio, czyli ciasto kasztanowe
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email