Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kapary

Kapary

Kapary to niedorozwinięte pączki kwiatowe kaparu ciernistego, marynowane lub konserwowane.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kapary

Kapary

Obecnie są używane jako przyprawa w kuchni, jednak dawniej - ze względu na swoje właściwości lecznicze - znalazły szerokie zastosowanie w medycynie ludowej.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Kapary

Kapary

Kapary mają ostry smak, który przypomina mieszankę oliwek, czarnego pieprzu i chrzanu , choć niektórzy wyczuwają w nim też delikatny aromat kapusty. Dodane do potraw, nadają im pikantności i wyrazistości.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
Kapary
Kapary
Kapary
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email