Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
KAKAO - właściwości i wartości odżywcze

KAKAO - właściwości i wartości odżywcze

Kakao to zmielone na proszek nasiona owoców kakaowca. Ziarna kakao mają liczne wartości odżywcze - są źródłem wielu witamin, mikroelementów i zdrowych tłuszczów. Jednak co najważniejsze, kakao i inne produkty pochodzące z ziarna kakaowego są skarbnicą przeciwutleniaczy.
Autor: Poradnikzdrowie.pl/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
KAKAO - właściwości i wartości odżywcze

KAKAO - właściwości i wartości odżywcze

Na bazie kakao przygotuje się także napój o takiej samej nazwie - na wodzie lub na mleku. Można go doprawić do smaku cynamonem lub wanilią.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
KAKAO - właściwości i wartości odżywcze

KAKAO - właściwości i wartości odżywcze

Kakao znalazło zastosowanie jako surowiec do wyrobu czekolady. Jest to mieszanka kakao i masła kakaowego, które jest naturalnym tłuszczem otrzymywanym w procesie podgrzewania, miażdżenia i filtrowania ziaren kakao. Im więcej kakao w recepturze czekolady, tym więcej cennych składników mineralnych.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
KAKAO - właściwości i wartości odżywcze
KAKAO - właściwości i wartości odżywcze
KAKAO - właściwości i wartości odżywcze
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email