zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
  • Aktualności
  • Zdrowie
    • Alergie
    • Anatomia
    • Badania
    • Badania w ciąży
    • Biegunka
    • Borelioza
    • Choroby genetyczne
    • Choroby kobiece
    • Choroby męskie
    • Choroby oczu i zaburzenia wzroku
    • Choroby od A do Z
    • Choroby pasożytnicze
    • Choroby zakaźne
    • COVID-19
    • Cukrzyca
    • Dermatologia
    • Gastrologia
    • Geriatria
    • Grypa i przeziębienie
    • Hormony
    • Kardiologia
    • Kręgosłup, kości, stawy
    • Laryngologia
    • Leki
    • Neurologia
    • Medycyna alternatywna
    • Niezbędnik pacjenta
    • Objawy
    • Onkologia
    • Opryszczka
    • Ospa
    • Otyłość
    • Patologia ciąży
    • Psychiatria
    • Testy
    • Stomatologia i ortodoncja
    • Układ oddechowy
    • Układ odpornościowy
    • Urologia i Nefrologia
    • Urazy, wypadki
    • WZW
    • Inne
  • Seks
    • Sztuka kochania
    • Antykoncepcja
    • Problemy z seksem
    • Choroby intymne
  • Ciąża i dziecko
    • Leczenie niepłodności
    • Przed ciążą
    • Kalendarz ciąży
    • Poród
    • Po porodzie
    • Przebieg ciąży
    • Zdrowie dziecka
  • Psychologia
    • Zdrowie psychiczne
    • Rozwój osobisty
    • Emocje
    • Relacje
    • Historie pacjentów
  • Kalkulatory
    • Kalkulator BMI
    • Kalkulator ciąży
    • Kalkulator dni płodnych
    • Kalkulator kalorii
    • Kalkulator idealnej wagi
    • Kalkulator miesiączkowy
    • Wirtualny alkomat
  • Uroda
    • Włosy
    • Twarz
    • Ciało
    • Dłonie i paznokcie
    • Stopy
    • Makijaż
    • Kosmetyki
    • Zabiegi kosmetyczne
  • Fit
    • Ćwiczenia
    • Diety i żywienie
    • Rekreacja
    • Treningi
  • Rynek Medyczny
  • Premium
    • Debaty
    • Magazyn
    • #OnkoHero
    • Gadaj Zdrów
    • Zdrowo Odpytani
    • #PodKontrolą
    • #MEDetektyw
    • #ŻyjęZ
    • Głowa do góry
  • Newsletter
  • TV
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Soja

Soja

Soja jest jedyną rośliną strączkową, która zawiera tak duże ilości białka! Warto więc do swojej diety włączyć produkty sojowe.100 g soi to 36,49 g białka.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Soczewica

Soczewica

Soczewica, wraz z innymi roślinami strączkowymi, ma dużo mniej białka, niż soja. W 100 g soczewicy znajdziemy 9,02 g białka.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Ciecierzyca

Ciecierzyca

Niewiele mniej białka ma ciecierzyca! 8,86 g w 100 g.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Fasola

Fasola

Fasola jest na czwartym miejscu wśród roślin strączkowych jeśli chodzi o źródło białka. W 100 g fasoli znajdziemy 8, 67 g białka.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Groch

Groch

Zawartość białka w grochu jest bardzo zbliżona do fasoli. Jest jedynie o 0,33 g mniejsza.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Bób

Bób

Smacznym źródłem białka jest także bób. W 100 g bobu jest 7,60 g białka.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Groszek cukrowy

Groszek cukrowy

Najmniej białka ma groszek cukrowy. Choć jest bardzo smaczny, w 100 g ma zaledwie 2 g białka.
Źródło: Getty images
Rozwiń
Powrót
Soja
Soczewica
Ciecierzyca
Fasola
Groch
Bób
Groszek cukrowy
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email