Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Soja

Soja

Soja jest jedyną rośliną strączkową, która zawiera tak duże ilości białka! Warto więc do swojej diety włączyć produkty sojowe.100 g soi to 36,49 g białka.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Soczewica

Soczewica

Soczewica, wraz z innymi roślinami strączkowymi, ma dużo mniej białka, niż soja. W 100 g soczewicy znajdziemy 9,02 g białka.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Ciecierzyca

Ciecierzyca

Niewiele mniej białka ma ciecierzyca! 8,86 g w 100 g.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Fasola

Fasola

Fasola jest na czwartym miejscu wśród roślin strączkowych jeśli chodzi o źródło białka. W 100 g fasoli znajdziemy 8, 67 g białka.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Groch

Groch

Zawartość białka w grochu jest bardzo zbliżona do fasoli. Jest jedynie o 0,33 g mniejsza.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Bób

Bób

Smacznym źródłem białka jest także bób. W 100 g bobu jest 7,60 g białka.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Groszek cukrowy

Groszek cukrowy

Najmniej białka ma groszek cukrowy. Choć jest bardzo smaczny, w 100 g ma zaledwie 2 g białka.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Powrót
Soja
Soczewica
Ciecierzyca
Fasola
Groch
Bób
Groszek cukrowy
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email