Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Acerola

Acerola

Acerola ma wyjątkowe właściwości odżywcze. Zawiera bowiem najwięcej witaminy C ze wszystkich owoców - ponad 30 razy więcej niż słynące z niej cytryny.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Acerola

Acerola

Innymi cennymi przeciwutleniaczami zawartymi w aceroli są - karotenoidy i antocyjany (rodzaj flawonoidów), które odpowiadają za ciemnoczerwone zabarwienie owoców.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Acerola

Acerola

W soku z aceroli stwierdzono obecność 17 karotenoidów. Wśród nich największą część stanowił beta-karoten, czyli prowitamina A (do 75 proc.).
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Acerola

Acerola

Acerola, znana także jako wiśnia z Barbados (łac. Malpighia glabra), to gatunek wiecznie zielonego krzewu, który pochodzi z Ameryki Środkowej.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Acerola

Acerola

Spożycie zaledwie 3 owoców aceroli pokrywa dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę C.
Autor: Thinkstockphotos.com/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
Acerola
Acerola
Acerola
Acerola
Acerola
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email