1. Cebula – 6 mg/100 g

1. Cebula – 6 mg/100 g

Cebula jest ceniona za swoje właściwości lecznicze. Przynosi ulgę w objawach przeziębienia i innych infekcjach.
Autor: Getty Images
Rozwiń
2. Ogórek zielony – 8 mg/100 g

2. Ogórek zielony – 8 mg/100 g

Ogórek to warzywo, które w prawie 97 proc. składa się z wody. Dzięki czemu pomoże ugasić pragnienie w upalny dzień.
Autor: Getty Images
Rozwiń
3. Jabłka – 9 mg/100 g

3. Jabłka – 9 mg/100 g

Dietetycy zalecają zjedzenie dwóch jabłek dziennie: rano dla urody, wieczorem dla zdrowia.
Autor: Getty Images
Rozwiń
4. Stare ziemniaki – 11 mg/100 g

4. Stare ziemniaki – 11 mg/100 g

Stare ziemniaki są niskokaloryczne i zawierają dużo witamin, składników mineralnych, błonnika i białka.
Autor: Getty Images
Rozwiń
5. Młode ziemniaki - 16 mg/100 g

5. Młode ziemniaki - 16 mg/100 g

Młode ziemniaki są mniej kaloryczne, niż stare i zawierają więcej witaminy C.
Autor: Getty Images
Rozwiń
6. Kapusta kiszona – 16 mg/100 g

6. Kapusta kiszona – 16 mg/100 g

Kapusta kiszona ma wiele właściwości zdrowotnych (m.in. wzmacnia odporność organizmu), a przy tym niewiele kalorii.
Autor: Getty Images
Rozwiń
Powrót
1. Cebula – 6 mg/100 g
2. Ogórek zielony – 8 mg/100 g
3. Jabłka – 9 mg/100 g
4. Stare ziemniaki – 11 mg/100 g
5. Młode ziemniaki - 16 mg/100 g
6. Kapusta kiszona – 16 mg/100 g
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email