zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża
  • Aktualności
  • Zdrowie
    • Alergie
    • Anatomia
    • Badania
    • Badania w ciąży
    • Biegunka
    • Borelioza
    • Choroby genetyczne
    • Choroby kobiece
    • Choroby męskie
    • Choroby oczu i zaburzenia wzroku
    • Choroby od A do Z
    • Choroby pasożytnicze
    • Choroby zakaźne
    • COVID-19
    • Cukrzyca
    • Dermatologia
    • Gastrologia
    • Geriatria
    • Grypa i przeziębienie
    • Hormony
    • Kardiologia
    • Kręgosłup, kości, stawy
    • Laryngologia
    • Leki
    • Neurologia
    • Medycyna alternatywna
    • Niezbędnik pacjenta
    • Objawy
    • Onkologia
    • Opryszczka
    • Ospa
    • Otyłość
    • Patologia ciąży
    • Psychiatria
    • Testy
    • Stomatologia i ortodoncja
    • Układ oddechowy
    • Układ odpornościowy
    • Urologia i Nefrologia
    • Urazy, wypadki
    • WZW
    • Inne
  • Seks
    • Sztuka kochania
    • Antykoncepcja
    • Problemy z seksem
    • Choroby intymne
  • Ciąża i dziecko
    • Leczenie niepłodności
    • Przed ciążą
    • Kalendarz ciąży
    • Poród
    • Po porodzie
    • Przebieg ciąży
    • Zdrowie dziecka
  • Psychologia
    • Zdrowie psychiczne
    • Rozwój osobisty
    • Emocje
    • Relacje
    • Historie pacjentów
  • Kalkulatory
    • Kalkulator BMI
    • Kalkulator ciąży
    • Kalkulator dni płodnych
    • Kalkulator kalorii
    • Kalkulator idealnej wagi
    • Kalkulator miesiączkowy
    • Wirtualny alkomat
  • Uroda
    • Włosy
    • Twarz
    • Ciało
    • Dłonie i paznokcie
    • Stopy
    • Makijaż
    • Kosmetyki
    • Zabiegi kosmetyczne
  • Fit
    • Ćwiczenia
    • Diety i żywienie
    • Rekreacja
    • Treningi
  • Rynek Medyczny
  • Premium
    • Debaty
    • Magazyn
    • #OnkoHero
    • Gadaj Zdrów
    • Zdrowo Odpytani
    • #PodKontrolą
    • #MEDetektyw
    • #ŻyjęZ
    • Głowa do góry
  • Newsletter
  • TV
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Szpinak – zadba też o naczynia krwionośne!

Szpinak – zadba też o naczynia krwionośne!

Czy wiesz dlaczego nazywany jest „perskim zielem”? Bo pochodzi ze starożytnej Persji. Już wtedy doceniano jego wartości odżywcze i zalety zdrowotne, a jest ich nie mało. Szpinak chroni przed miażdżycą obniżając ciśnienie krwi oraz przed nowotworami. Odchudzasz się? Koniecznie jedz szpinak! Pomoże szybciej i zdrowo zredukować masę ciała.

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pietruszka (korzeń i natka) – także na dobre trawienie!

Pietruszka (korzeń i natka) – także na dobre trawienie!

Jedno z najbardziej niedocenianych warzyw. Rosjanie uważają, że pietruszka działa jak… narkotyk i dlatego umieścili ją na swojej „czarnej liście”. Tymczasem korzeń pietruszki pomaga na wiele chorób i dolegliwości, w tym na zaburzenia trawienne, nadciśnienie oraz obrzęki i kamicę moczową. Z kolei natka pietruszki doskonale oczyszcza organizm i go wzmacnia, a także poprawia cerę.

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Groszek zielony – uchroni też przed zawałem!

Groszek zielony – uchroni też przed zawałem!

Czy wiesz, że te niedojrzałe nasiona grochu zwyczajnego można jeść także na surowo? Groszek pojawił się na świecie jakieś 10 tys. lat temu i do dziś ma wielu fanów. Ze wszystkich zalet zdrowotnych ceniony jest szczególnie za to, że obniża poziom złego cholesterolu chroniąc serce przed zawałem, poprawia kondycję oczu i wzroku, zwiększa odporność na wirusy i działa jak… środek antykoncepcyjny. Spożywanie dużej ilości groszku zmniejsza płodność kobiet i mężczyzn o prawie 50 proc.

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Bób – nie tylko dla wegetarian i wegan!

Bób – nie tylko dla wegetarian i wegan!

Ma tak dużo białka, że jest doskonałą alternatywą dla tego pochodzącego z produktów odzwierzęcych. Zalecany jest też kobietom w ciąży, bo też ma sporo kwasu foliowego. Poza tym, bób – w skórce czy bez niej, na surowo czy ugotowany ma wiele innych zalet zdrowotnych, m.in. wspiera leczenie chorób układu krążenia i … choroby Parkinsona.

Źródło:
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Burak – wzmocni też odporność!

Burak – wzmocni też odporność!

Jest jednym z najpopularniejszych i najbardziej lubianych polskich warzyw. Burak nie tylko pomaga uzupełnić żelazo, ale także dodaje nam sił, obniża ciśnienie krwi, uwalnia od zgagi, przyśpiesza leczenie kataru, a także zwiększa odporność organizmu i chroni przed nowotworami.

Źródło:
Rozwiń
Powrót
Szpinak – zadba też o naczynia krwionośne!
Pietruszka (korzeń i natka) – także na dobre trawienie!
Groszek zielony – uchroni też przed zawałem!
Bób – nie tylko dla wegetarian i wegan!
Burak – wzmocni też odporność!
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email