Na czym smażyć żeby nie tyć? [Porada eksperta]

2017-02-14 15:31

Witam serdecznie, na czym smażyć, żeby było jak najmniej kalorii i żeby nie tyć?

Porada dietetyka
Autor: Getty Images

Dzień dobry, każdy tłuszcz ma podobną energetyczność. Dlatego też należy go używać w niewielkich ilościach. Do smażenia najlepiej sprawdza się olej rzepakowy. Do podsmażania np. warzyw można także wykorzystać oliwę z oliwek. Pozdrawiam

Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.

Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Dietetyk. Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na specjalizacji dietetyka. Specjalista ds. żywienia w chorobach cywilizacyjnych. Odpowiada na pytania dotyczące diety i żywienia w trakcie leczenia nowotworów.