Wspomaganie wątroby: co jeść? Ryż na mleku migdałowym z gruszką i masłem orzechowym

2021-12-30 14:14

Wątroba to wyjątkowo zapracowany narząd. W trosce o nią warto zadbać o dietę, wprowadzając wiele zdrowych i pełnowartościowych produktów. Oto, to co możesz z nich zrobić - na przykład ryż na mleku migdałowym z gruszką i masłem orzechowym. Wypróbuj przepis na to danie!

Ryż na mleku migdałowym z gruszką i masłem orzechowym
Autor: Jesz co lubisz

Porcja ryżu na mleku migdałowym z gruszką i masłem orzechowym zawiera: 

  • 391 kcal 
  • 9 g białka
  • 10 g tłuszczu
  • 76 g węglowodanów 

Składniki:

  • Ryż brązowy suchy - 4 łyżki
  • Mleko migdałowe – ½ szklanki
  • Gruszka – ¾ sztuki
  • Masło orzechowe - 1 łyżeczka
  • Cynamon mielony, kardamon mielony

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż w mleku z dodatkiem cynamonu i kardamonu.
  2. Ugotuj ryż w mleku z dodatkiem cynamonu i kardamonu.

* Pamiętaj o myciu owoców, również tych, które obierasz ze skórki.

** Wybieraj masło orzechowe 100%, bez dodatków.