ryż

Tabela kalorii zawartych w pieczywie i produktach zbożowych przyda się nie tylko osobom na diecie, ale i miłośnikom chleba, bułek czy różnego rodzaju kasz. Sprawdź więc, ile kalorii ma pieczywo i pro…

dodano 23-1-2020

Ryż i jego właściwości odżywcze są znane połowie świata. W Azji ryż znaczy tyle, co w Europie chleb i ziemniaki. Ryż stosuje się w diecie bezglutenowej i wszystkich dietach lekkostrawnych. Osoby dbaj…

dodano 25-7-2019

Mąka ryżowa występuje w dwóch odmianach - jako mąka ryżowa biała i brązowa. Właściwości prozdrowotne i wartości odżywcze mąki ryżowej powinny docenić zwłaszcza osoby mające problemy z zaparciami i wy…

dodano 12-9-2017

Ryż - ziarna, które podbiły świat. Przedstawiamy właściwości 12 rodzajów ryżu, od białego po jaśminowy i dziki ryż zwany owsem wodnym. Ryż basmati najlepiej podawać z rybami, a parboiled nigdy się ni…

dodano 21-2-2013

Widzimy makaron chiński, myślimy - ryżowy. Ale w składzie orientalnych makaronów może znaleźć się zielony groszek, fasola mung, gryka, a nawet zielona herbata.

dodano 13-7-2012

Nie ma w niej ścisłych receptur, a smak potraw zależy od wyobraźni kucharza i doboru przypraw. Pachnąca, kolorowa i zaskakująca oryginalnością smaków kuchnia tajska jest uważana za jedną z najwspania…

dodano 22-2-2011

W kuchni japońskiej - uznawanej za jedną z najzdrowszych kuchni świata - dominują warzywa, owoce morza i świeże ryby. To dzięki takiemu menu Japończycy są długowieczni i szczupli. Podstawą jest ryż, …

dodano 13-12-2010

Jeśli asian food kojarzy ci się tylko i wyłącznie z sushi, ryżem i kiełkami, to znaczy, że nie masz pojęcia o kuchni azjatyckiej. Dieta Dalekiego Wschodu oferuje znacznie więcej. Filozofia diety orie…

dodano 22-11-2007