Kryterium wyszukiwania: "

przechowywanie żywności

", znalezionych wyników: 116

Artykuły o "przechowywanie żywności"

PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI - w czym trzymać jedzenie, aby długo zachowało świeżość
W dobie sklepów spożywczych na każdej ulicy nie musimy już robić zapasów. Jednak nawet niewielkie nadwyżki jedzenia należy odpowiednio zapakować. Właściwy sposób przechowywania żywności sprawi, że jedzenie nie straci smaku, nie spleśnieje ani się nie zepsuje. 
Prawidłowe PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI w lodówce
Od tego, jak przechowujesz żywność, jak ją poukładasz w lodówce i zamrażarce, zależy twoje zdrowie i dobry smak potraw. Właściwe przechowywanie żywności jest szczególnie istotne zwłaszcza po świętach, gdy zostaje nam mnóstwo jedzenia.
PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI w lodówce - co, gdzie i jak długo przechowywać?
Samo posiadanie lodówki i zamrażarki nie załatwia niczego. Trzeba jeszcze umieć z nich korzystać. Okazuje się, że wiedza na temat przechowywania żywności nie jest powszechna. Podpowiadamy, jak należy poukładać w lodówce produkty żywnościowe, a także jak długo i w czym je przechowywać, by długo zachowały świeżość i smak.
Mrożonki - zasady prawidłowego ROZMRAŻANIA żywności
Przy wszystkich zaletach mrożonek musimy pamiętać o przestrzeganiu zasad dotyczących ich przechowywania i rozmrażania. Dowiedz się, jak rozmrażać żywność, aby się nie zepsuła i nie straciła wartości odżywczych.
MROŻENIE - zdrowy sposób przechowywania żywności
Mrożenie to dobry sposób na konserwację owoców i warzyw. Mrożenie opóźnia psucie się produktów, a dzięki zmniejszeniu aktywności niektórych enzymów zapobiega namnażaniu szkodliwych mikroorganizmów. Poza tym mrożonki są zdrowe, bo mrożenie nie zabiera produktom wartości odżywczych.
"Najlepiej spożyć PRZED" i "należy spożyć DO". Jak czytać daty ważności na opakowaniach
Co powinno znaleźć się na opakowaniach i jak czytać daty ważności na etykietach? Czym różnią się określenia "najlepiej spożyć do" i "należy spożyć do"? Warto wiedzieć, że znakowanie żywności określone jest przez odpowiednie przepisy Unii Europejskiej.
Cała prawda o PRZECHOWYWANIU ŻYWNOŚCI
Odkąd istnieją lodówki, odpadł nam duży kłopot z przechowywaniem żywności. Ale nawet w lodówce czy zamrażarce żywność nie zawsze jest bezpieczna. Również w niskiej temperaturze mogą się rozwinąć pewne gatunki pleśni czy drobnoustrojów. Jak przechowywać żywność, by produkty dłużej były smaczne, apetyczne i nie traciły na wartości?
Uwaga na PLEŚŃ w orzechach
W źle przechowywanej żywności, a szczególnie w orzeszkach ziemnych (arachidowych, zwanych też fistaszkami), migdałach i ziarnach zbóż, wytwarzają się pleśnie zwane aflatoksynami, które mogą być przyczyną poważnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
forum poradnikzdrowie

Czesto wzdęcia? Zapobieganie gazom - porady

Sluchajcie kochani, kazdy problem nalezy traktowac indywidualnie, bo kazdemu moze dokuczac cos innego. Ja od poltora tygodnia mialam ogromne bole podbrzusza (myslalam, ze ...

Odchudzanie bez efektu jo-jo: jak wyjść z diety, by znów nie przytyć

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak duzo osób wpada w ta pułapke odchudzania a z niej jest baaardzo trudno wyjsc - "a" i ...

W szponach zdrowej żywności

jestem specjalista do spraw zywienia pomagam schudnac utzymac ładna figure i mowie jak dbac o profilaktyke zdrowia .W dzisiejszych czasach jest to nie ...

Swędząca pokrzywka

polecam miksture oczyszczajaca SŁONECKIEGO-I zmiane sposobu odzywiania,eliminacje cukru i przetworzonej zywnosci,duzo sokow z marchwi i burakow ale surowych i z dodatkiem dobrej jakosciowo ...

Kłopoty z woreczkiem żółciowym

Wystarczy w google wpisac Epsom sol i znajdziesz gdzie ja nabyc, z cala pewnoscia w sklepach ze zdrowa zywnoscia, mozna takze spytac w ...

Jak zdrowo schudnąć

Aby schudnac nalezy bezbzglednie zmienic styl zycia nawyki zywieniowe jestem z wykształcenia technologiem zywnosci od 7 lat prowadze gabinet wellnes pomagam miedzy innymi ...

Dieta migrenowa

calkowicie sie zgadzam.... chcialm jeszcze dopisac ze artykul jest naprawde trafny. odkad poszlam na studia kiepsko sie odzywiam, nie przypuszczalam jednak ze moze ...

Fast food pod lupą

fast food to sposob podania i obslugi a nie skladniki a taki sam kotlet jak bedziemy na niego czekać godzinę i podany na ...
Szkło i szklane opakowania produktów coraz częściej kojarzą się ze zdrowym stylem życia. Co warto wiedzieć o szklanych opakowaniach? Jakie są ich zalety?
Obalamy mity o ŻYWNOŚCI kupnej i domowej
Obalamy mity o żywności: nie wszystko, co zrobisz w domu, jest zdrowe i lepsze od tego kupionego w sklepie. Nie zawsze żywność tak zwana kupna szkodzi. Szkodliwy natomiast może się okazać każdy, nawet najbardziej naturalny produkt żywnościowy, jeśli będzie się go nadużywać.
Mrożonki - sposoby na właściwe MROŻENIE i rozmrażanie żywności
Jedną z najłatwiejszych metod utrwalenia żywności jest mrożenie. Nie wymaga użycia konserwantów, ogranicza do minimum straty witamin i minerałów. Jak zrobić mrożonki w domu i jak rozmrażać jedzenie, aby było smaczne i nie straciło wartości odżywczych?
Jak przechowywać warzywa, żeby nie traciły wartości odżywczych?
Odpowiednio przechowywane warzywa zachowają swe cenne właściwości i zapewnią nam zdrowie przez cały rok. W jakiej temperaturze i gdzie trzymać warzywa, by nie traciły wartości odżywczych?
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.