Kryterium wyszukiwania: "

przechowywanie

", znalezionych wyników: 546

Artykuły o "przechowywanie"

Rodzaje i sposób przechowywania INSULINY
Nowoczesne pompy insulinowe, peny oraz glukometry przypominają elektroniczne zabawki. Osobom z cukrzycą, które stale muszą brać insulinę, ułatwiają życie. Dowiedz się, jakie są rodzaje insuliny, jak należy ją przechowywać, a także co osoby chore na cukrzycę muszą mieć zawsze przy sobie.
PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI w lodówce - co, gdzie i jak długo przechowywać?
Samo posiadanie lodówki i zamrażarki nie załatwia niczego. Trzeba jeszcze umieć z nich korzystać. Okazuje się, że wiedza na temat przechowywania żywności nie jest powszechna. Podpowiadamy, jak należy poukładać w lodówce produkty żywnościowe, a także jak długo i w czym je przechowywać, by długo zachowały świeżość i smak.
Kwestie zapłodnienia in vitro w Polsce i zasady przechowywania zamrożonych zarodków wciąż nie mogą się doczekać szczegółowych regulacji prawnych, a wymaga tego Komisja Europejska. Z tego powodu w Poznaniu złożono doniesienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa w związku z możliwością uszkodzenia lub zniszczenia zarodków z in vitro. Jak wygląda procedura mrożenia zarodków przy zapłodnieniu in vitro?  
Prawidłowe PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI w lodówce
Od tego, jak przechowujesz żywność, jak ją poukładasz w lodówce i zamrażarce, zależy twoje zdrowie i dobry smak potraw. Właściwe przechowywanie żywności jest szczególnie istotne zwłaszcza po świętach, gdy zostaje nam mnóstwo jedzenia.

Wideo o "przechowywanie"
PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI - w czym trzymać jedzenie, aby długo zachowało świeżość
W dobie sklepów spożywczych na każdej ulicy nie musimy już robić zapasów. Jednak nawet niewielkie nadwyżki jedzenia należy odpowiednio zapakować. Właściwy sposób przechowywania żywności sprawi, że jedzenie nie straci smaku, nie spleśnieje ani się nie zepsuje. 
Szara pleśń i szybka fermentacja truskawek są poważnym problemem przy przechowywaniu owoców. Aby zachować ich aromat i właściwości trzeba nauczyć się właściwie z nimi postępować. Czy wiesz, że truskawki odszypułkowuje się dopiero po umyciu? Dzięki temu nie wchłoną wody. Sprawdź, co jeszcze zrobić, aby truskawki nie psuły się już po kilku godzinach od kupienia.
Nieodpowiednie przechowywanie tabletek antykoncepcyjnych obniża ich skuteczność
Na skuteczność działania tabletek antykoncepcyjnych wpływa m.in. upał i większa wilgotność powietrza. Zobacz, jakie temperatury mogą spowodować obniżenie działania antykoncepcji i jak je przechowywać, by w 100% zabezpieczyć pigułki przed utratą skuteczności.
"Najlepiej spożyć PRZED" i "należy spożyć DO". Jak czytać daty ważności na opakowaniach
Co powinno znaleźć się na opakowaniach i jak czytać daty ważności na etykietach? Czym różnią się określenia "najlepiej spożyć do" i "należy spożyć do"? Warto wiedzieć, że znakowanie żywności określone jest przez odpowiednie przepisy Unii Europejskiej.
forum poradnikzdrowie

Soczewki kontaktowe

Najlepsze dla oczu są soczewki jednodniowe.Generalnie zasada jest taka, że im dłuższy termin noszenia soczewek tym bardziej męczą nam one oczy. Samo czyszczenie ...

Postaw na dobry tłuszcz

szkoda, ze autorzy nie zgłębili tematu i nie podali co jest naprawdę bogatym źródłem omega 3... polecam zapoznać się z właściwościami oleju lnianego ...
Na dokumentację medyczną, prowadzoną w postaci elektronicznej lub papierowej, składa się dokumentacja indywidualna  i zbiorcza.
Cała prawda o PRZECHOWYWANIU ŻYWNOŚCI
Odkąd istnieją lodówki, odpadł nam duży kłopot z przechowywaniem żywności. Ale nawet w lodówce czy zamrażarce żywność nie zawsze jest bezpieczna. Również w niskiej temperaturze mogą się rozwinąć pewne gatunki pleśni czy drobnoustrojów. Jak przechowywać żywność, by produkty dłużej były smaczne, apetyczne i nie traciły na wartości?
Jak przechowywać warzywa, żeby nie traciły wartości odżywczych?
Odpowiednio przechowywane warzywa zachowają swe cenne właściwości i zapewnią nam zdrowie przez cały rok. W jakiej temperaturze i gdzie trzymać warzywa, by nie traciły wartości odżywczych?
MROŻENIE - zdrowy sposób przechowywania żywności
Mrożenie to dobry sposób na konserwację owoców i warzyw. Mrożenie opóźnia psucie się produktów, a dzięki zmniejszeniu aktywności niektórych enzymów zapobiega namnażaniu szkodliwych mikroorganizmów. Poza tym mrożonki są zdrowe, bo mrożenie nie zabiera produktom wartości odżywczych.
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.