Kryterium wyszukiwania: "

olej kokosowy właściwości

", znalezionych wyników: 65

Artykuły o "olej kokosowy właściwości"

Olej kokosowy - nie tylko na włosy, twarz i ciało. Naturalny kosmetyk do pielęgnacji
Pokarm dla skóry, ratunek dla włosów. Olej kokosowy bywa nazywany olejem piękności, bo z powodzeniem może zastąpić niemal każdy stosowany na co dzień kosmetyk. Jakie ma właściwości i do czego można go wykorzystać?
OLEJ KOKOSOWY - właściwości i zastosowanie
Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce, ponieważ posiada liczne właściwości zdrowotne i pielęgnacyjne. Podobno olej kokosowy jest najlepszym środkiem... na odchudzanie. Pozwala bowiem pozbyć się nadwagi i otyłości, gdyż nie odkłada się w postaci zbędnego tłuszczu, lecz jest wykorzystywany do produkcji energii i spalania kalorii. Część specjalistów jest innego zdania. Sprawdź, czy olej kokosowy jest zdrowy i jakie naprawdę właściwości posiada.
Olej marula - właściwości kosmetyczne. Jak stosować olej marula w domowej pielęgnacji?
Olej marula porównywany jest do popularnego oleju arganowego. Jest jednak lżejszy niż olej arganowy, a jego zapach jest zdecydowanie bardziej przyjemny (delikatny, orzechowy). Olej marula ma uniwersalne właściwości, stosuje się go w pielęgnacji ciała i włosów, a nawet delikatnych okolic pod oczami. Ma silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu zwalcza wolne rodniki, działa przeciwzmarszczkowo i odżywczo.
Olej makadamia i jojoba, masło karite - naturalne oleje i masła do pielęgnacji ciała i włosów
Masła i oleje pozyskiwane z roślin nie bez powodu cieszą się wielką popularnością. Naturalne, nie zawierające syntetycznych, szkodliwych substancji, mają jednocześnie wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne i odżywcze dla skóry i włosów.
OLEJ tłoczony z rzepaku - jeden z najzdrowszych na świecie
Choć rzepak kwitnie na żółto, to ma czarne nasiona. Z nich tłoczy się jeden z najzdrowszych olei na świecie. Niestety, olej rzepakowy nie jest u nas zbytnio doceniany. A szkoda, bo zmniejsza zawartość złego cholesterolu i sprzyja zachowaniu młodości.
Olej z pestek winogron - właściwości i zastosowanie
Olej z pestek winogron pozyskuje się na drodze ekstrakcji z pokruszonych nasion, które stanowią produkt odpadowy przy produkcji wina. Ze względu na obecność bardzo dużych ilości kwasów tłuszczowych omega-6 i niekorzystny stosunek omega-6 do omega-3, olej ten nie jest polecany w zrównoważonej, prozdrowotnej diecie. Nadmierne spożycie kwasów tłuszczowych omega-6 przyczynia się do powstawania przewlekłych stanów zapalnych i zwiększa ryzyko wielu chorób.
Olejek  z oregano w kosmetyce - właściwości kosmetyczne i zastosowanie
Olejek z oregano nazywany jest naturalnym antybiotykiem dzięki swoim właściwościom bakteriobójczym. Można stosować go wewnętrznie i zewnętrznie przy wielu rodzajach infekcji. Olejek z oregano wykorzystuje się także do przemywania skóry twarzy. Dowiedz się, jakie właściwości kosmetyczne ma olejek z oregano i jak go stosować?
Olej babassu - właściwości i zastosowanie w kosmetyce
Olej babassu to wszechstronny, naturalny kosmetyk do włosów, twarzy i ciała. Doskonale nawilża, ujędrnia skórę oraz zapobiega procesom starzenia. Sprawdzi się w masażu, walce z cellulitem, a także w pielęgnacji suchych, łamliwych włosów.
forum poradnikzdrowie

Olejek do opalania - jaki wybrać?

ostatnio odkryłam z mary cohr super nawilżający olejek arganowy do ciała czy wy tez używacie olejków jeśli tak to jakich ????

Niezwykłe oleje

Na rynku jest mnóstwo olejów roślinnych, ale najczęściej sięgamy po rzepakowy, słonecznikowy, sojowy albo z oliwek. Warto jednak poznać wyjątkowe właściwości bardziej egzotycznych ...

Olejek arganowy przeciw zmarszczkom

Słyszałam, że olejek arganowy ma działanie przeciwstarzeniowe. Czy któraś z Was stosowała go w tym celu? Jeśli tak, to jak należy go używać? ...

Proszę o radę, kolejna próba zrzucenia kg

Witam, mój wzrost to 155 cm, waga 61 kg. Od dwóch tygodni wziełam się za siebie, planuję zrzucić zbędne kilogramy, chciałabym ważyć ok ...

Olej kokosowy dobry na wszystko

Próbowaliście uzywać oleju kokosowego? Ja stosuję go prawie do wszystkiego. Doskonale nadaje się do pieczenia czy smażenia w wysokich temperaturach. Działa odchudzająco i ...

Wybielanie zębów olejem kokosowym

Nie wiem czy próbowaliście ale u mnie wyniki mega! Po 2 tygodniach stosowania zęby znacznie zmieniły kolor, pozbyłam się też czarnego nalotu a ...

olej z drzewa herbacianego na wszy

Odkryłam niedawno preparat TTO, czyli olej z drzewa herbacianego, ja osobiście kupiłam z firmy Virde. Stosuje jako środek antyseptyczny na różnego rodzaju grzybicę. ...

Ból w dolej części pleców

Witam od jakiegoś czasu mam bóle pleców, konkretnie nad pośladkami w okolicach "doleczków wenus" nad lewą nogą. Jest to ostry i czasami paraliżujący ...
Jak wybrać olej do olejowania włosów?
Olejowanie włosów to najskuteczniejszy i najmodniejszy sposób na ich regenerację. Olejować można zawsze i wszędzie, ale nie wszystkim. Jak dobrać właściwy olejek do swojego typu włosów? Okazuje się, że to już nie takie proste. Poznaj najlepsze oleje do włosów i sprawdź, który będzie odpowiedni dla ciebie. Podpowiadamy, które olejki warto stosować, aby sobie nie zaszkodzić.
Olej z amarantusa - nawilża i pielęgnuje. Właściwości i zastosowanie kosmetyczne
Olej z amarantusa wykorzystywany jest w pielęgnacji każdego typu cery. Doskonale nawilża, łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Działa odżywczo na skórę, jest uniwersalny i można z niego korzystać również w kuchni. Dowiedz się, jakie właściwości ma olej z amarantusa. Jak go stosować w codziennej pielęgnacji?
DIETA dr BUDWIG czyli OLEJ LNIANY kontra choroby
Dieta dr Budwig ma za zadanie dostarczyć organizmowi pokarmy bogate m.in. w tłuszcze omega-3, węglowodany złożone, błonnik i antyoksydanty. Podstawowym tłuszczem w diecie dr Budwig jest nieoczyszczony olej lniany tłoczony na zimno. Dieta dr Budwig jest tania i pozornie łatwa – pozornie, bo nakazuje wykluczyć wiele składników z diety, m.in. zakazany jest cukier, także brązowy, produkty przetworzone oraz wszystkie oleje, margaryny i masła.
Utwardzony olej palmowy - źródło szkodliwych tłuszczów trans
Olej palmowy możemy znaleźć w składzie wielu produktów spożywczych, głównie słodyczy i fast-foodów, np. frytek. Jest chętnie wykorzystywany przez producentów, przede wszystkim ze względu na cenę. Nieświadomi konsumenci natomiast masowo kupują produkty z utwardzonym tłuszczem palmowym, nie zdając sobie sprawy z jego negatywnego wpływu na zdrowie.
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.