Kryterium wyszukiwania: "

mięso

", znalezionych wyników: 1288
Curry

Curry to prawdopodobnie najbardziej znana na świecie mieszanka przypraw. W Indiach jest ceniona od tysiącleci, a obecnie cieszy się popularnością nie tylko ze względu na wyszukany smak, ale również na właściwości antynowotworowe i przeciwtrądzikowe.

Curry: skład

W jej skład najczęściej wchodzą: imbir, pieprz czarny lub czerwony, kurkuma, kolendra, gorczyca czarna, kmin i chilli.

Curry: jak używać?

Curry ma szerokie zastosowanie - można nią przyprawiać dania z mięs i ryb, warzywa oraz sosy. Czasem służy do barwienia makaronu i ryżu.

Artykuły o "mięso"

Wieprzowina nowej jakości trafi do naszych sklepów w 2016 r.
Mięso wieprzowe jest smaczne, ale kaloryczne i bogate w nasycone kwasy tłuszczowe. Polscy naukowcy udowodnili, że może być i mniej kaloryczne, i znacznie zdrowsze. Wieprzowina nowej jakości trafi do naszych sklepów w 2016 roku. Czego możemy się spodziewać?
Antybiotyki w polskim mięsie: metronidazol i doksycyklina
Czy w mięsie znajdują się antybiotyki, takie jak metronidazol czy doksycyklina? Teoretycznie nie powinny, ponieważ polskich hodowców mięsa obowiązują surowe normy, a lekarze weterynarii regularnie przeprowadzają kontrole ferm i hodowli. Jednak mimo to niektórzy producenci drobiu oraz część producentów trzody chlewnej i bydła stosują nielegalne leki, które - gdy znajdą się w mięsie przeznaczonym do konsumpcji - mogą być niebezpieczne dla zdrowia człowieka.
Ile mięsa w mięsie, czyli co kryją w sobie wędliny [RAPORT]
Co z tego, że dzisiejsze wędliny wyglądają jak z obrazka, kiedy nie mają smaku, a po włożeniu do lodówki natychmiast puszczają wodę, robią się śliskie, niejadalne. Gdzie podziały się polskie wyroby, które słynęły na świecie z dobrej marki? Przeczytaj raport, z którego dowiesz się, jakie konserwanty kryją w sobie wędliny.
Zepsute mięso. Po czym rozpoznać zepsute mięso?
Problem zepsutego mięsa pojawia się coraz cżęściej. Nie zaskakują kolejne informacje o myciu zepsutego mięsa przed ponownym przygotowaniem do sprzedaży. Jak uchronić się przez jedzeniem nieswieżego mięsa i bakteriami E. Coli i salmonellą? Są metody na sprawdzenie, czy mięso nadaje się do spożycia.

Wideo o "mięso"

Mięso - Zapytaj eksperta

Marzeno
Abyś miała pewność, że wszystko z dzieckiem w porządku powinnaś być pod stałą opieka lekarza ginekologa, który prowadził kobiety w ciąży wegetarianki i ma doświadczenie. Musisz częściej robić badania i przyłożyć się do swojego ...

Mięso z królika - wartości odżywcze i zastosowanie w kuchni
Mięso z królika nie cieszy się popularnością w Polsce. Większość produkcji przeznaczana jest na eksport. Warto jednak włączyć tuszkę króliczą do swojego jadłospisu, ponieważ jest to mięso dietetyczne, delikatne, lekkostrawne, a przez wielu uważane za wyśmienite w smaku. Szczególnie poleca się je alergikom, małym dzieciom i osobom z chorobami sercowo-naczyniowymi.
Zatrute mięso: największy wróg układu pokarmowego. Jak rozpoznać zatrute mięso?
Zatrute mięso jest jednym z najgorszych wrogów naszego układu pokarmowego. Zatrute mięso rzadko kiedy oznacza zwykłe zatrucie pokarmowe. Liczne bakterie znajdujące się w nieświeżym mięsie mogą powodować poważne zakażenia. Często zatrute mięso zawiera larwy pasożytów, które mogą doprowadzić nawet do śmierci.
Czy CZERWONE MIĘSO jest zdrowe? Lekarze wyjaśniają
Czy czerwone mięso jest zdrowe, czy szkodzi? Na temat czerwonego mięsa jest wiele teorii. Według jednej z nich czerwone mięso powinno się ograniczyć lub całkowicie wykluczyć z diety. Inni twierdzą, że jest ono niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jaka jest naprawdę? Na to pytanie odpowiedzieli specjaliści podczas konferencji "Kardiologia Prewencyjna 2016".
Mięso z kurczaka - wartości odżywcze. Czy piersi z kurczaka są zdrowe?
Mięso z kurczaka, które kupujemy w sklepach, w świetle prawa jest wolne od antybiotyków i hormonów. Piersi z kurczaka, a także podroby to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj mięso z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
forum poradnikzdrowie

Nadżerka to nie rak, ale...

dziewczyny jak juz wczesniej pisałam ja usunełam nadzerke poprzez wycinanie-chyba najlepszy sposób,bo po wypalance moze byc odrost,tak mi powiedzał mój gin.Mój zabieg mnie ...

Migdałki: wycinać czy nie?

Witam ja juz jestem 9 dzien po wycieciu i czuje sie juz duzo lepiej kazdego poranka musialem brac cos przeciwbolowego do wczoraj dzis ...

Sposób na rwę kulszową - jak leczyć?

muj mąz arz chodzi na kolanach z bulu tak jak by mu mieso z nogi wyrywali to ostry bul nie spi cale noce ...

Kłopoty z woreczkiem żółciowym

10 lipca br. mialem laparoskopie pecherzyka zolciowego w Certusie w Poznaniu, w szpitalu bylem 5 dni, opieka wspaniala,nie mialem tylu nakluc jak wyzej ...

Jaką dietę wybrać?

Podaje ,w przypadku tej dietki ja nie pije tych herbat,pije od zawsze Pu-EhrDieta białkowa Opis: 4kg w 4 tygodnie. Zbudowana jest z sycących ...

ODCHUDZANIE - wyłącznie jako RACJONALNE ŻYWIENIE!

racjonalne zywienie jest najwazniejsze przy diecie. pamietac trzeba o odrzuceniu produktow zawierajacych duza ilosc weglowodanow, chude mieso, anjlepiej gotowane, ryby, najlepiej jakies salatki ...

Diety gwiazd

Czy na obiad mozna rowniez jesc mieso smazone? nie musi byc tylko pieczone w piekarniku?itp?

Dieta bananowa

Przeczytalam ze nie powinno sie stosowac tej diety przy wysilku fizycznym tz. przy cwiczeniach.Ja stosuje ta diete i staram sie nie cwiczyc intensywnie(tylko ...
ROSÓŁ jest zdrowy! Rozgrzewa, zaspokaja apetyt i leczy
Domowy rosół to cudowny wynalazek. Błyskawicznie rozgrzewa, zaspokaja apetyt, uzupełnia braki składników odżywczych, a nawet leczy. Ten aromatyczny wywar z mięsa i warzyw ugotuje każdy bez względu na umiejętności kulinarne.
To prosta potrawa - farsz otulony kapuścianym liściem. Gołąbki można przygotować na zapas, ponieważ po odgrzaniu są jeszcze lepsze. Mięsne nadzienie zadowoli nawet wybrednych smakoszy, a jednocześnie jest dietetyczne, bo gotowane.
TABELA KALORII: mięso i wędliny. Sprawdź, ile zawierają kalorii!
Ile kalorii zawierają wędliny i mięso? Sprawdź wartość kaloryczną mięsa - schabu, wieprzowiny, wołowiny i najpopularniejszych wędlin - przedstawiamy tabelę kaloryczną mięs i wędlin.
Indyk - mięso, które polecają dietetycy. Wartości odżywcze indyka
Lista zalet mięsa z indyka jest długa. Dietetycy chwalą je za wartości odżywcze - chude mięso i bogactwo związków mineralnych oraz witamin. Kucharze cenią indyka za to, że można z niego przyrządzić potrawy w niezliczonych wersjach smakowych. Indyk to jednak mięso dość wymagające - łatwo je przesuszyć, zwłaszcza piersi. Jak piec i smażyć indyka, by był soczysty?
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.