Kryterium wyszukiwania: "

E 301

", znalezionych wyników: 4

Artykuły o "E 301"

Konserwanty, barwniki, polepszacze - ograniczaj chemiczne dodatki do żywności
Konserwanty, barwniki, emulgatory, spulchniacze - chemiczne dodatki do żywności często są powodem alergii. Kryją się pod symbolami E. Na szczęście nie wszystkich musimy się obawiać. Zobacz, których E unikać.
Polskie Towarzystwo Pomocy Telefonicznej zrzesza dyżurnych telefonów zaufania i osoby pracujące w placówkach pomocy telefonicznej. PTPT działa na rzecz tworzenia i utrzymywania systemu wsparcia dla osób w kryzysie psychicznym.
SÓL szkodzi osobom z nadciśnieniem tętniczym
Przez wiele wieków nasi przodkowie spożywali w ciągu doby nie więcej niż 0,25 g soli i taka jej ilość w diecie jest przez nasze organizmy przyswajana bez szkody dla zdrowia. Dowiedziono, że nadmierne spożywanie soli podnosi ciśnienie tętnicze. Dlatego osoby z nadciśnieniem powinny ją wyeliminować ze swojej diety lub znacznie zmniejszyć jej spożycie.
Dobry tłuszcz nie jest zły, czyli które TŁUSZCZE są wartościowe
To nieprawda, że wszystkie tłuszcze są szkodliwe dla zdrowia! Niektóre usprawniają myślenie, chronią przed chorobami, a nawet leczą serce. Najbardziej wartościowe są tłuszcze nienasycone – wzmacniają odporność i wpływają na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Dobre tłuszcze znajdziemy w rybach morskich, oliwie, oleju rzepakowym i orzechach.
forum poradnikzdrowie

proszę o pomoc w interpretacji wyników hormonow tarczycy

Mam 19 lat. Tsh 5,020 (norma 0,51 -4,30) FT3 5,92 (norma 3,93-7,70) FT4 18,67 (norma 12,60-21)

proszę o pomoc w interpretacji wyników hormonow tarczycy

Mam 19 lat. Tsh 5,020 (norma 0,51 -4,30) FT3 5,92 (norma 3,93-7,70) FT4 18,67 (norma 12,60-21)

leki na alergię

Znacie jakieś dobre leki na alergię bez recepty? Byłem wczoraj u rodzinnego zapisął mi coś wykupiłem ale normalnie ciągle mi sie chce po ...

Wierzyciel jakie ma prawo?

Kto to jest i jakie ma prawo wierzyciel hipoteczny?Forumowicze,moze ktos jest obeznany w temacie?

prolaktyna z tabletką

Witam. Miałam robione badanie poziomu prolaktyny we krwi z tabletką. Oto moje wyniki: PROLAKTYNA 529.0 mIU/l wart.ref.: 102.0 - 496.0 mIU/l PROLAKTYNA po ...

Co mi jest?

Czesc, jestem Magda. Mam 14 lat waze 51,5 kg przy wzroscie 166cm i mam pewien problem. Od marca zaczelam sie odchudzac bardzo drastycznie- ...

BŁAGAM o pomoc, nikt nie wie co to, mieszane objawy, ŁZS, biegunki!!!!!!

Mam niecałe 30 lat, od kwietnia walczę z następującymi objawami: - bulgotanie, przelewanie, kruczenie w jelitach, - stolce postrzępione, rozpadające się na drobne ...

Pominięta tabletka Elin

Witam, Od pół roku biorę Elin. Zawsze regularnie. W ubiegłą niedzielę zapomniałam zażyć tabletki nr 18 czyli z trzeciego tygodnia. Dzień wcześniej (sobota) ...
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.